För Frisörer

Skägg och rakkurs
Med oss får du en grundläggande kurs i rakning med kniv samt konsten att skulptera ett skägg. Kursen är för dig som vill erbjuda de manliga kunderna ett helhetskoncept för både hår och skägg. Du måste vara yrkesverksam frisör eller skönhetsterapeut/hudterapeut.

Efter avslutad kurs har du en stabil grund till slätrakning med kniv samt formgivning av skägg. För att bli säker i handlaget kommer du såklart måsta förfina din teknik genom träning.

Kursen kommer att utföras både praktiskt och teoretiskt under två dagar. Du får kunskap om huden och skäggets olika problemområden. Skäggets växtriktningar, ansiktets anatomi och olika hudtyper

Hur du kan framhäva eller dölja konturer i ansiktet genom skäggets form.

Kursen utförs på levande modell efter träning.
Rakkursen ger kunskap om arbetssättet som innefattar rengöring av huden. Varma omslag med handdukar och rakolja. Användningen av rakborsten och rakkniven som arbetsverktyg, både under och efter rakningen. Samt efterbehandling av huden.
Kursen innefattar även produktgenomgång och dess olika arbetsområden. Självklar kommer du även kunna köpa med dig dessa hem både för eget bruk och till försäljning ut till kund
I kursen ingår lunch och fika, samt alla verktyg du behöver för att genomföra kursen.

För att kunna ge all den hjälp som var och en behöver så har vi bara plats för 6 deltagare/tillfälle.
Kursdatum: lördag och söndag
19-20 november 2016

Tid: 10-17 båda dagar
Plats: ArT by WiXners. Storgatan 64 i Umeå
Kursledare: Jonas Wixner


Vill ni veta priser eller boka in dig på någon av våra kurser, vänligen använd formuläret nedan


Basic men haircutUnder kursen kommer vi gå igenom olika klippningar med lättare styling.
Vi går igenom de olika klippsätten och hur du på bästa sätt använder dessa i din vardag, för att skapa snygga herrfrisyrer som förstärker det maskulina dragen hos herrkunden.

Hur du med enkla metoder får till formen på så väl det långa håret till det korta. Kursen går igenom tre olika klippmetoder för långt, mellan och kort hår. Du får med dig väl användbar kunskap, med både tekniskt rena linjer och finish i naken till mjuka former och rörelser i håret. Såklart även den populära “skinfaden”

Kursen utförs på docka med tre olika frisyrer. Den får du så klart behålla efter avslutad kurs
Lunch ingår i priset. Ta med egen sax, kniv samt effilersax. Övriga verktyg lånar du av oss.
Kursen vänder sig till utbildade frisörer
Kursdatum: 8 November 2016

Tid: 10-17
Plats: ArT by WiXners. Storgatan 64 i Umeå
Kursledare: Jonas Wixner

Är du intresserad och vill boka in dig på någon av våra kurser, vänligen använd formuläret nedanDitt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Kommentera